Dirigent TIJL VERHAEGHE

 

Tijl Verhaeghe

Tijl Verhaeghe begon zijn studies saxofoon aan de Oudenaardse Muziekacademie en trok dan naar de Kunsthumaniora te Gent, waar hij in 1996 met vrucht de middelbare studies beëindigde.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij de heer Norbert Nozy zette hij zijn muzikale studies verder. In het schooljaar 2000-2001 studeerde hij er met grote onderscheiding af voor saxofoon en kamermuziek en speelde hij de finale van de nationale wedstrijd “Tenuto”.

Het daaropvolgende schooljaar behaalde hij aan het Muziekconservatorium te Antwerpen het hoger diploma ‘Concertsolist saxofoon’ bij de Heer Hans De Jong.

Tijl is als saxofonist actief in Het Bevers Hamonie-orkest, Saxofoonkwartet “SaxOnAir” en het “Equilibrium-Saxofoonkwartet” dat hij zelf oprichtte. Freelance is hij actief bij verschillende verenigingen en ensembles.

Naast Musikalo dirigeert Tijl ook het orkest van de kunsthumaniora Brussel en jeugdorkest NOOTuitgang, een 45-koppig orkest uit Eine, dat hij 10 jaar geleden zelf oprichtte. Regelmatig wordt hij ook gevraagd voor het leiden van partiële repetities of tutti's ter vervanging van een collega-dirigent.

 

Tijl heeft zijn hart verloren aan het lesgeven aan jonge muzikanten. Hij geeft saxofoonles, kamermuziek aan de Kunsthumaniora te Brussel en de muziekacademie te Hemiksem. Jonge muzikantjes de liefde voor muziek bijbrengen is voor hem een ware passie.

Sinds vorig schooljaar is hij ook coördinator van de muziekafdeling in de Kunsthumaniora. Hij wil zo ook op organisatorisch vlak zijn steentje bijdragen bij de goede werking van de school.

Met Musikalo wil Tijl hoogstaande en aantrekkelijke muziek brengen, maar evenzeer bouwen aan een vereniging waar vriendschap en respect voor elkaar centraal staan.